Actual Problems in Machine Building 2016 No. 3

Актуальные проблемы в машиностроении. 2016. №3 Технологическое оборудование, оснастка и инструменты ____________________________________________________________________ 281 машины, интенсификация. – М.: Пищевая промышленность, 1980. – 240 с. 14. Оборудование предприятий мясной промышленности: лабораторный практикум для УИРС / В.И. Ивашов и др. – М.: МТИПП, 1987 – 79 с. 15. Технологические расчеты в дипломном и курсовом проектировании: учебное пособие / Р.Э. Хабибуллин, И.Ф. Кабиров и др.; Казанский государственный технологический университет. – Казань, 2004. – 76 с. 16. Керженцев В.А., Перова Н.В., Кузнецов А.С . Выявление зависимости между производительностью волчков и частотой вращения вала по диаметру решетки // Актуальные проблемы в машиностроении. – 2015. – № 2. – С. 313–318. 17. Керженцев В.А . Аналитическое исследование волчков, перерабатывающих мясное сырье // Сибирский вестник сельскохозяйственной науки. – 2007. – № 6. – C. 92–97. 18. Керженцев В.А., Курсеитов С.И., Курсеитова Э.С . Исследование волчков с учетом мощности, необходимой для переработки мясного сырья // Рыбное хозяйство Украины. – 2008. – № 6 (59). – С. 75–78. 19. Керженцев В.А. Технологическое оборудование пищевых производств. Ч. 1. Механическое оборудование: конспект лекций. – Новосибирск: Изд-во НГТУ, 2008. – 140 с. 20. Керженцев В.А. , Перова Н. В . Повышение точности расчетов шнековых конвейеров путем переопределения независимой переменной (аргумента) // Научный вестник НГТУ. – 2015. – № 4 (61). – С. 48–62. – doi: 10.17212/1814-1196-2015-4-48-62. POWER OF THE MEAT GRINDER, AND ITS DISTRIBUTION ON CUTTING MECHANISMS Kerzhencev V. A., Ph.D. (Engineering), Associate Professor, e-mail: kerjencev46@ngs.ru Perova N. V., Senior Lecturer, e-mail: perova@corp.nstu.ru Drevetsky N.S., Student, e-mail: yorwy@yandex.com Kosilov A.S., Student, e-mail: kosilov_sanya@mail.ru Novosibirsk State Technical University, 20 Prospekt K. Marksa, Novosibirsk, 630073, Russian Federation Abstract The authors developed the formulas for calculating the parameters of the meat grinder in the processing of raw meat in the stuffing. Formulas interlinked and constitute a single settlement process, calculations it possible to determine power consumption gyroscope depending on the size of the main lattice cutter diameter grinder. Calculated numerical values of power consumed by individual arrangements to: promotion materials screw, grinding knives, overcoming friction in the cutting mechanism. The authors identified coefficients matching power values of the process with such factors as the cutting force, friction, and auger blades sizes, the pressure in the product. Formulas that make the settlement process, presented graphically as a capacity depending on the diameter of the blade array. The calculated values are equal to the corresponding values of mechanisms power given to graphic dependence. Keywords meat grinder, screw, cutting mechanism, performance, power, frequency rotation, graphic dependence

RkJQdWJsaXNoZXIy MTk0ODM1